ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ  ΣΥΝΤΥΣ̌IΕΣ  ΕΡΕΥΝ. ΟΜΑΔΑ   ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ  ΒΟΗΘΕΙΑ 


 

                                                                                                                   


Υπεύθυνη Επιστημονικού Προγράμματος

Μαριάννα Κατσογιάννου

Η Μαριάννα Κατσογιάννου είναι Αναπληρώτρια  Καθηγήτρια γλωσσολογίας στο Τμήμα Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κύπρου. Είναι απόφοιτος γαλλικής και ελληνικής φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει μεταπτυχιακό δίπλωμα DESS (Diplôme d’études supérieures spécialisées) γλωσσικής τεχνολογίας και τεχνικής μετάφρασης από το Πανεπιστήμιο Paris VII - Denis Diderot και  μεταπτυχιακό δίπλωμα DEA (Diplôme dtudes approfondies) γενικής και εφαρμοσμένης γλωσσολογίας από το Πανεπιστήμιο Paris V - René Descartes. Έλαβε διδακτορικό δίπλωμα (Doctorat) γλωσσολογίας, από το Πανεπιστήμιο Paris VII - Denis Diderot.

Ερευνητική Ομάδα

Σπύρος Αρμοστής

Ο Σπύρος Αρμοστή γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1981. Σπούδασε Κλασικές Σπουδές στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, από όπου αποφοίτησε το 2005. Στη συνέχεια σπούδασε Θεωρητική Γλωσσολογία (με ειδίκευση στη Φωνητική) στο Πανεπιστήμιο του Cambridge (Αγγλία) από όπου πήρε MPhil (2006) και PhD (2011). Την περίοδο 2009-2010 εργοδοτήθηκε στο ερευνητικό πρόγραμμα «Συντυσ̌ιές» ως ειδικός επιστήμονας. Τα ερευνητικά ενδιαφέροντά του επικεντρώνονται στους τομείς της Φωνητικής, Φωνολογίας, των Συστημάτων Γραφής, καθώς επίσης και της ιστορίας της ελληνικής γλώσσας· ιδιαίτερη έμφαση στη μέχρι σήμερα έρευνά του έχει δοθεί στη μελέτη της κυπριακής ελληνικής. Τέλος, ένα δευτερεύον ερευνητικό ενδιαφέρον του είναι και η Αρχαία Ελληνική Μουσική.

Κυριακή Χριστοδούλου

Η Κυριακή Χριστοδούλου γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1984. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κύπρου (2006) και κάτοχος Master II RechercheSciences du langagespécialité Linguistique, Sociolinguistique et Acquisition du Langage από το Πανεπιστήμιο StendhalGrenoble 3 της Γαλλίας (2008). Το 2010 εργάστηκε ως ειδικός επιστήμονας στο ερευνητικό πρόγραμμα «Συντυσ̌ιές».

Χαράλαμπος Θεμιστοκλέους

Ο Χαράλαμπος Θεμιστοκλέους σπούδασε Ελληνική Φιλολογία με ειδίκευση στη Γλωσσολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και μεταπτυχιακό δίπλωμα Υπολογιστικής Γλωσσολογίας από το Πανεπιστήμιο Skövde  (Σουηδία). Η διδακτορική του διατριβή εξετάζει την Προσωδία της Ελληνικής και την αλληλεπίδραση που έχει με την Πληροφοριακή Δομή της γλώσσας. Εργάστηκε στην Ακαδημία Αθηνών στο «Χρηστικό Λεξικό της Νεοελληνικής Γλώσσας», στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, στο ερευνητικό πρόγραμμα STYLE που αφορούσε στην υφολογική μελέτη και ανάλυση των δημηγοριών του Θουκυδίδη και από 2011 κ.έ. ασχολείται με την μελέτη των ιδιωμάτων της Κύπρου.

 
 

Ερευνητικό Πρόγραμμα Συντυσές. Copyright © 2011. Δημιουργία Ιστοσελίδας: Χαράλαμπος Θεμιστοκλέους.   Επικοινωνία.